donderdag 18 augustus 2016

Project Teen Challenge vrouwenhuis, Kazachstan

House of Mercy, Teen Challenge Kazachstan
Onlangs waren wij op bezoek bij Teen Challenge in Kazachstan. We werden zeer gastvrij ontvangen in het jongenshuis in Almaty en uiteraard moesten we gelijk de nieuwe keuken bewonderen die dankzij de Weisssensee actie 2016 kon worden bekostigd! Prachtig is het geworden.

We bezochten nog meer programma's van Teen Challenge die allemaal halverwege de jaren negentig werden opgezet door Doug & Anna Boyle. Zij kwamen als missionair werkers uit Australië naar Kazachstan. Het vrouwenhuis House of Mercy is vrucht van hun arbeid...

Tamara Reshe
De dagelijkse leiding is handen van Tamara Reshe die daar al 20 jaar werkzaam is. Het huis is onderverdeeld in een drugs- en alcoholrehabilitaitecentrum met tien bedden. Er wordt (noodzakelijkerwijs) gewerkt aan een uitbreiding naar twintig bedden. De andere helft van het huis is een (crisis)opvang voor dakloze vrouwen/meisjes met hun kinderen. We telden daar vijfendertig bedden.

Tamara gaf ons een rondleiding door het huis en liet ons zien hoe ze met behulp van het missiefonds van de Assemblies of God in staat zijn geweest overal nieuwe ramen met dubbel glas te plaatsen (geen overbodige luxe in een land waar het 's winters bitter koud is).

Slaapzaal crisisopvang
Er is echter nog veel meer te doen, de slaapzalen van de vrouwen en meisjes moeten geisoleerd worden, hier en daar moeten de vloeren vervangen en plafonds gerepareerd worden. Daarvoor is een begroting gemaakt, er is ongeveer 4.500 euro nodig voor alle herstel- en opknapwerkzaamheden. Traveling Light wil daar graag bij helpen.

We hebben met eigen ogen gezien hoe staf en vrijwilligers met hart en ziel zorgen voor vrouwen en kinderen die het anders niet zouden redden, die op straat zouden sterven omdat er geen goede sociale voorzieningen zijn.

keuken in het vrouwenhuis
Ingewikkelder moeten we het evangelie eigenlijk niet maken... zorgen voor weduwen, wezen, armen en daklozen, dat is Gods liefde zichtbaar maken op aarde, of je nu in Nederland of in Kazachstan woont.

Als je mee wilt helpen om de vrouwen en kinderen een betere toekomst te geven, maak dan je gift over op op NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light onder vermelding van VROUWENHUIS KAZACHSTAN.

Wij zorgen ervoor dat het geld ook daadwerkelijk op de plek van bestemming komt!

Geen opmerkingen: