zaterdag 15 oktober 2016

Nieuws en gebedspunten

Nieuwe keuken
Het leuke van de ondersteuning van kleinschalige projecten is natuurlijk het directe contact met de initiatiefnemers. We ontvangen regelmatig mailtjes met woorden van dankbaarheid en natuurlijk veel foto's. Kijk maar eens hoe goed de giften onlangs weer werden besteed.

Voorraadkamer
In juli plaatsten we project renovatie keuken Winiarczykowka, Polen op deze weblog. Er is in de afgelopen maanden hard gewerkt om aan alle overheidseisen te voldoen.

De keuken is verplaatst, bad en wasruimtes vernieuwd en ook de voorraadkamer is voorzien van mooie rekken. Bewoners, staf en vrijwilligers kunnen nu weer met plezier wonen en werken (o.a. lekker eten koken) en dat onder andere dankzij jullie giften. Hartelijk dank daarvoor.

Nick met vertaalster Barbara Telzerow
Later die maand kondigden we project Campagne Nick Vujicic, in Slovenië aan. Pastor Steve Telzerow mailde een uitgebreid rapport van het evenement waarbij duizenden scholieren aanwezig waren en nog eens duizenden het via televisie konden volgen.

Samen staan we sterk!
Het was heel bijzonder voor de kerken om samen te werken met het Minsiterie van Onderwijs, Wetenschap en Sport. Ook Nick's gebed met en voor de president van Slovenie was een hoogtepunt! Laten we bidden dat velen in Slovenië God zullen leren kennen. Pastor Steve schrijft in zijn nieuwsbrief:

"We zijn ontzettend dankbaar voor de hulp van alle vrijwilligers en iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Ik wil speciale dank uitspreken aan Stichting Traveling Light, Josiah Venture (Društvo Več), Beltway Park Church, Christ Community Church in Harrisburg PA, HarvestNet in Ephrata PA en Gosport Church England..."

Blij met het goede nieuws
Afgelopen maand vroegen we om hulp namens havenevangelist Guus Peters in project Tagalog bijbels. Inmiddels zijn de Bijbels, dankzij jullie snelle reactie, aangeschaft en heeft Guus de eerste exemplaren reeds uitgereikt op de schepen. Hij stuurde ons deze foto. Dat zien wij graag, blije gezichten! Nogmaals Hartelijk dank voor jullie giften.

Teen Challenge familie
Afgelopen week was Jan namens Stichting Traveling Light aanwezig op de Europa Teen Challenge najaarsbijeenkomst in Noorwegen. Voor ons altijd een goed moment om leiders uit vele landen te spreken. Traveling Light mag zich verheugen in ontzettend veel positieve feedback uit alle hoeken van Europa. Blijven jullie alsjeblieft ook bidden voor ons werk, dat we met elkaar tot zegen kunnen blijven!

PS: Er is al meer dan 3,000 euro binnen voor project sanitaire voorzieningen Teen Challenge Lekini, Polen, dus we zijn ruim over de helft. Fantastisch! Als je mee wilt helpen, kun je een gift overmaken op NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light onder vermelding van LEKINI.

Als jullie deze weblog online bekijken kun je op de foto's klikken om ze te vergroten.

Geen opmerkingen: