vrijdag 24 februari 2017

Project Bijbels en koeien, Eurasia

Uitkijken over het boerenland
In tegenstelling tot de tendens die in het dagelijks nieuws de hoofdtoon voert, delen wij graag goed nieuws over de landen in Europa. God houdt van alle volken en natiën en Zijn liefde wordt uitgedeeld als nooit tevoren.

Waar we ook heen reizen, we komen altijd mensen tegen die Zijn roep hebben gehoord en gehoorzaamd:‘Ga de wereld in... en maak discipelen van alle natiën...’

Een van de vele mensen met wie we contact onderhouden in ‘Eurasia’ is pastor R. Hij is de oprichter van CIC Mission en momenteel  is hij met een team van vrijwilligers bezig met de bouw van een Iraans training centrum waar mannen en vrouwen binnenkort terecht kunnen voor Bijbelstudie én het leren van een vak. Laten we het maar een praktijk gerichte missieschool noemen :) Het centrum zal nog dit voorjaar geopend worden en een van de manieren waarop het team geld voor dit alles in wil zamelen is door het runnen van een boerderij.

De training school in aanbouw
Niet zo ver van de school vandaan hebben ze een stuk land gekocht waar onlangs al twee hectare knoflook is geplant. Een aardige klus waarbij gelukkig veel mensen kwamen helpen. Het project heeft nu al een positieve invloed op de nabijgelegen Moslim gemeenschap. Geweldig eigenlijk... hetgeen bedoeld is om de Bijbelschool te sponsoren is al een stuk ‘outreach’ op zich!

Maar dat is nog niet alles. Op het stuk land wordt ook een schuur gebouwd. Het plan is om daar melkkoeien en fokstieren te houden. Dit zal niet alleen inkomen voor de Bijbelschool opleveren, maar ook een zegen zijn voor het nabijgelegen armoedige dorp, waar goede melkkoeien een onbekend fenomeen zijn. Het plan is om te beginnen met twee Jersey (of Holstein) stieren en drie koeien. Traveling Light wil graag helpen om dat begin te maken!

Je kunt (indirect) meehelpen om de grote opdracht in die regio te vervullen door hen te steunen die hun leven daarvoor in de waagschaal stellen. Maak je gift over op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light en vermeld duidelijk KOEIEN.

Om de mensen die hierbij betrokken zijn te beschermen, noemen we geen namen, steden of landen. We gaan ervan uit dat jullie dat begrijpen.

Geen opmerkingen: