zaterdag 1 oktober 2016

Project sanitaire voorzieningen Teen Challenge Lekini, Polen

Eetzaal in Lekini rehab centrum
Een nieuwe maand, tijd voor een nieuw project! We hebben havenevangelist Guus Peters inmiddels kunnen helpen met 100 Tagalog bijbels en het vrouwenhuis in Kazachstan met een mooi bedrag (4,500 euro) voor de renovatie van de slaapzalen.

Hartelijk dank allemaal voor jullie giften en ook voor de komst naar 't Winkeltje... we hadden over september een fantastische opbrengst van 1,150 euro, dat gaat allemaal naar het vrouwenhuis!

En dan nu het volgende project. Herinneren jullie je nog onze verhalen over het Teen Challenge mannenhuis in Lekini, Polen? De oude legerkazerne waar zo'n 50 mannen verblijven die hebben besloten te breken met drugs- en alcoholverslaving. Een voormalige militaire plek waar nu de genade, vergeving en liefde van God centraal staat.

Teen Challenge Lekini centrum
Wel, in Polen is een nieuwe wet in werking getreden waarin staat dat niet alleen ziekenhuizen, maar ook behandelingscentra ervoor moet zorgen dat er wasbakken in elke kamer worden geplaatst. Dat moet nog dit jaar gebeuren. We praten hier over 25 kamers!

Vlakbij het mannencentrum is ook nog een vrouwenhuis, in Broczyna. Een prachtig historisch gebouw, maar dat betekent dat alle leidingen weggewerkt moeten worden. Extra werk dus.

Vrouwenhuis Broczyna
Het werk van Teen Challenge onder daklozen, verslaafden en prostituees is grotendeels afhankelijk van giften. Dat gaat meestal goed, totdat er zich situaties voordoen zoals deze, dan is er extra geld nodig.

Wasbakken, pijpen, leidingen, afvoer, afwerking, stuc- en verfwerk... Een flinke klus die, volgens de begroting die director Zbyszek  Urbaniak ons stuurde, ongeveer 5,000 euro gaat kosten. Of wij alsjeblieft willen helpen? Ja natuurlijk!

Het is zo mooi om te zien wat er in beide centra gebeurt. Levens die totaal verwoest waren, veranderen compleet door een aanraking van Gods Geest. Er vindt herstel, genezing en bevrijding plaats. Een nieuwe kans, een nieuwe toekomst. De foto hiernaast geeft dat eigenlijk het mooiste weer, daar zijn geen woorden voor nodig.

Helpen jullie weer mee? Je kunt je gift overmaken op NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light onder vermelding van LEKINI.

Geen opmerkingen: